Tandvårdsklinik med erfarna tandläkare i Järfälla

//Tandvårdsklinik med erfarna tandläkare i Järfälla

Tandvårdsklinik med erfarna tandläkare i Järfälla

Förr i tiden gick man bara till tandläkaren när man hade tandvärk, och då var inte sällan den enda behandling som erbjöds att dra ut tanden. Tack och lov har både vetenskap och teknik utvecklats sedan dess och idag vet vi hur viktigt det är att regelbundet gå till tandläkaren, och att även borsta och rengöra tänderna varje dag. 

Även små barn behöver borsta tänderna varje dag men då det inte alltid är så lätt med motoriken som liten, är det viktigt att en vuxen alltid hjälper till. Två gånger om dagen, morgon och kväll och med fluortandkräm ska man borsta tänderna. Fluor hjälper till att skydda tänderna och gör dem starka. Det är extra viktigt att se till att borsta ett barns tänder när de tappat mjölktänderna och fått permanenta tänder. Detta eftersom de är nya och inte har hunnit få det extra skydd som fluortandkräm ger. 

 

 

Tandläkare som är ansluten till Försäkringskassan

Det är gratis att gå till tandläkaren ända tills det att man fyllt 24 år. Därefter måste man själv stå för merparten av kostnaden, förutom den del som täcks av tandvårdsstödet eller tandvårdsbidraget. För att man ska kunna ta del av tandvårdsstödet gäller det att den tandvårdsklinik man går till är ansluten till Försäkringskassan. Funderar man på att gå till en privat tandvårdsklinik kan det därför vara bra att fråga vad som gäller. 

Letar man efter en ny tandläkare ska man helst välja någon som är specialiserad på den typ av tandvård och behandlingar man kan tänkas behöva, särskilt om man har implantat eller funderar på att sätta in. Men det ska också vara enkelt att gå till tandläkaren när man behöver så därför är det ofta viktigt med bra öppettider. Hos exempelvis tandläkare Järfälla kan man enkelt via deras hemsida boka tid och även se vad olika behandlingar kostar.

By | 2021-02-15T14:35:14+00:00 februari 15th, 2021|Tandläkare|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment