Tacka din kropp med omsorg

//Tacka din kropp med omsorg

Tacka din kropp med omsorg

Det är först när man blir äldre som man märker om ens träningsstrategier här i livet faktiskt har fungerat. Det är ju som bekant lätt att komma undan med det mesta när man är ung. Det går liksom knappt att göra fel när kroppen alltid kan läka igenom de flesta misstag som man gör.
Den kan ta sig igenom de flesta skador som man orsakar och kan sedan piggt studsa vidare efter några veckor.

Men sedan kommer 30-årsåldern och det börjar bli uppenbart att man får betala för gamla synder – ofta med ränta. Det brukar väl också sägas att till exempel fotbollsspelare når sin (fysiska) topp runt 27-årsåldern, vilket låter vettigt. Efter det så börjar explosiviteten minska och ersättas av visdom och ett mer taktiskt spelande.
Se till exempel på Zlatan som faktiskt börjar närma sig 40. Han vet var han ska stå när bollen kommer och minimerar på så sätt behovet av att behöva strida mot backarna. Dessutom för han med sig pondus och rutin som lyfter de övriga lagkamraterna i Milan.

Det gäller helt enkelt att bli smartare och visare ju äldre man blir. Ett tecken på detta är alltså att man känner till sina begränsningarna och anpassar sin livsstil till detta – oavsett om man är en professionell fotbollsspelare eller hobbymotionär.
Den klocka vet också värdet av att regelbundet vårda sin kropp med massage och kiropraktik.
Precis som vi besiktar bilen behöver vi se till att kroppen fungerar som den ska. Gör den inte det så behöver den omsorg, vila och rätt bränsle.

Frågan är också när vi senaste tackade våra kroppar för allt de gör för oss. Egentligen är det inte konstigare än att vi tackar andra för den hjälp som de ger oss.
Prova därför på att faktiskt tydligt säga att du är tacksam för att kroppen hjälper oss att leva det liv som vi vill leva.

By | 2020-07-21T10:06:32+00:00 juli 21st, 2020|kiropraktik|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment