Skonsam vaxning

//Skonsam vaxning

Skonsam vaxning

Vill du ha släta ben utan att irritera huden? Eller driver du en salong och är ute efter att erbjuda dina kunder skonsamma produkter? Att använda sockervax går snabbt och ger ett resultat som varar i flera veckor framöver samtidigt som det är skonsamt mot huden. Sockervaxning, eller sugaring som det också kallas, utvecklades för århundraden sedan av de gamla egyptierna. Vare sig du är en hudterapeut som är intresserad av att börja med sockervaxning eller om du vill testa på att göra det hemma behöver du produkter av hög kvalitet.

 

Varför välja sockervax?

Det finns flera fördelar med sockervax jämfört med vanlig vaxning. Först och främst sker vaxningen medhårs, vilket har sina fördelar. Det leder till färre avbrutna hårstrån och motverkar inåtväxta sådana. Samtidigt blir risken för irritation och smärta mindre. Sockervaxet fastnar bara på håret, samtidigt som det innehåller naturliga ingredienser som inte irriterar huden. Det är därför säkert att använda på hela kroppen. Vaxet förbättrar faktiskt hudens förnyelse då det hjälper till att ta bort döda hudceller. Sockervax är också praktiskt eftersom det är vattenlösligt och enkelt att tvätta bort. Sist men inte minst riskerar man inte att bränna huden då sockervax används i rumstemperatur.

Tips för en lyckad sockervaxning

För att få ett så bra resultat som möjligt rekommenderas att håret som ska vaxas är minst 3-5 mm. Det är även viktigt att förbereda huden för att undvika inåtväxta hårstrån och hårsäcksinflammationer. En lätt exfoliering några dagar innan vaxningen förbereder hårsäckarna, men det ska inte göras samma dag som vaxningen sker då huden blir känslig. Ett bra tips är att använda talk under vaxningen. Det suger upp fukt så att vaxet kan fästa bättre och fungerar samtidigt som ett skydd för huden. Efter vaxningen bör man undvika att ha kemikalier på huden och hålla sig borta från solen de närmaste 24 timmarna.

By | 2019-11-16T23:25:54+00:00 november 16th, 2019|Sockervax|Kommentarer inaktiverade för Skonsam vaxning

About the Author: