Ser mer av äventyret

//Ser mer av äventyret

Ser mer av äventyret

Vinter i all ära, den har sin charm, men livet blir lite lättare på sommaren. Framför allt så är det tacksammare att göra utflykter, eller små äventyr, både ensam eller i sällskap av nära och kära.

Grejen med äventyr är att de finns precis runt hörnet från där vi bor. Ofta tänker vi att vi måste bege oss ut på en lång resa som ska planeras i förväg. Äventyr är associerat med något som kommer att kräva en massa utrustning. I varje fall brukar vi vuxna se det så, men det behöver inte alls vara på det sättet.
Nej, äventyren kan ske där du bor, eller i närheten. Det handlar bara om att ta reda på vad din lokala miljö har att erbjuda dig.

Kanske bor du vid en vandringsled som turisterna för länge sedan har upptäckt, men som du inte har tagit dig för att ta tillvara på?
Eller kanske finns det en urskog någonstans i närheten? Den som någon gång har besökt en urskog vet att den skiljer sig stort från våra planterade skogar, och att urskogen mer för tankarna till John Bauers fantastiska målningar.
Eller varför inte ta med ett tält och åka ut till en sjö? Vi har ju allemansrätten i Sverige, och den bör vi utnyttja.

Sådana små äventyr bidrar alla till att ge nya perspektiv på livet. Kanske inte några totalt omdanande, men de ger oss ändå något. Om så bara en stunds harmoni som vi kan ta med oss till resten av livet, till exempel till våra arbetsplatser.

På tal om perspektiv så kan äventyret erbjuda ytterligare nya vyer om du har med dig en kikare. På Kikkertland så finns kikare i flera olika kategorier: https://kikkertland.se/
Under för kategorin för fågel- och naturkikare så finns kikare med åtta till tio gångers förstoring. Detta för att skapa ett stabilt perspektiv utan skakningar, så att du ska kunna se detaljer lättare.

Vad väntar du på? Ut på äventyr!

By | 2019-04-30T19:15:56+00:00 april 30th, 2019|kikare|Kommentarer inaktiverade för Ser mer av äventyret

About the Author: