Se till att din kemtvätt blir rätt

//Se till att din kemtvätt blir rätt

Se till att din kemtvätt blir rätt

Det finns plagg som inte klarar rengöring i en vanlig tvättmaskin. Det kan bero på materialet eller detaljer på plaggen som gör att de inte ska tvättas med vatten och tvättmedel. Många gånger kan det handla om att plagget består av flera olika material som tål olika saker, då är det ganska vanligt att kemtvätta dem istället för att chansa på att de olika materialen klarar en vanlig tvätt.  

När ska ett plagg kemtvättas?

När man köpt ett nytt plagg ska man alltid läsa tvättråden innan man slänger in dem i maskinen, har man specifika önskemål så bör man göra det redan innan man köper plagget. Kläder och andra textilier som är märkta med en cirkel med någon av bokstäverna A, P, F eller W på tvättlappen ska kemtvättas. Kläder märkta med en överkryssad cirkel ska inte kemtvättas. Är plagget inköpt på second hand så kan ibland tvättlapparna saknas, då kan man vända sig till en kemtvätt för att få hjälp.

Att tänka på hos kemtvätten 

Det är bra att gå igenom vad som önskas tillsammans med personal på kemtvätten. Ofta tvättar man lite känsligare och dyrbara plagg som man är extra rädd om hos en kemtvätt, därför kan det kännas tryggt att ni tillsammans går igenom hur plagget ska behandlas. Har man ett plagg som har ett fel redan innan man lämnar in det så kan det vara en god idé att be kemtvätten skriva ner det på inlämningslappen som du får med dig, då går det att undvika en situation där ord står mot ord.

Det finns mer eller mindre miljövänliga kemtvättar 

Innan du väljer tvätteri så kan det vara bra att överväga om du föredrar en vanlig eller miljövänlig kemtvätt. Hos Eriksbergstvätten kan du alltid räkna med att få snabb och professionell tvättservice av hög kvalitet. De gör dessutom alltid sitt yttersta för att göra effektiva och samtidigt miljöanpassade val.

By | 2020-11-26T09:42:28+00:00 november 26th, 2020|kemtvätt|Kommentarer inaktiverade för Se till att din kemtvätt blir rätt

About the Author: