Säkra kunderna med en kundklubb

//Säkra kunderna med en kundklubb

Säkra kunderna med en kundklubb

advertorial

Vi lever i ett kapitalistiskt samhälle med en fri marknad som styr. Det innebär att det finns konkurrens. Flera butiker, kedjor och företag erbjuder egentligen samma sak. Eller åtminstone samma typ av vara eller tjänst. Men det finns någonting som gör att du väljer det ena företaget framför det andra. Det kan vara tack vare priserna. Det kan också vara tack vare personalen, eller att logistiken är till din fördel. Eller så kan det vara en lyckad kundklubb.

Företagen vet om att de måste kämpa för att vinna kundernas lojalitet. De har mycket att förlora på så sätt och måste verkligen ta hand om sina kunder. Visa sin uppskattning för att de handlar hos just deras företag. Att starta en kundklubb är ett vanligt, och framgångsrikt, sätt att göra det på. Då kan du till exempel ge dina kunder möjlighet att samla bonuspoäng till rabatter eller få exklusiva erbjudanden de inte skulle kunna få någon annanstans.

 

image

 

Behåll kunden på sikt

Det handlar med andra ord om kundlojalitet. Som kund vet man om att man mer eller mindre alltid kan gå till en annan butik och få sina behov tillfredsställda. Det är inte viktigt för kunden att handla just hos dig. Men om kunden förstår att det finns fördelar med att gå med i er kundklubb, då kan den inställningen förändras. Plötsligt finns det ett incitament att handla hos er snarare än hos någon annan. Ett incitament som du måste se till att också utnyttja.

För det är väl det du vill i slutändan. Att kunden inte ska vända sig någon annanstans, utan vara kvar som kund just till dig. Men kundrelationer kommer inte alltid naturligt. Det är inte som med vänskap eller kärlek. Nej, ibland behöver man faktiskt betala för att ha sin kund kvar. Eller, det är ju egentligen kunden som betalar genom medlemskapet i kundklubben. Men kunden förväntar sig också att få någonting för pengarna.

Ett två tre fyra fem

Även om just en specifik vara eller tjänst är lite dyrare hos er kan kunden förstå att den tjänar på att handla hos er ändå. Tack vare att kunden är medlem i er kundklubb. På så sätt inser kunden att den kan dra fördelar av köpet även vid ett senare skede. Den får en anledning till att vara lojal till er genom medlemskapet i kundklubben. Läs här på den här hemsidan för att få mer information om kundklubbar: https://www.inspirationcompany.se/.

By | 2021-11-21T01:30:44+00:00 november 21st, 2021|kundklubb|Kommentarer inaktiverade för Säkra kunderna med en kundklubb

About the Author: