Säker trädfällning i Norrtälje

//Säker trädfällning i Norrtälje

Säker trädfällning i Norrtälje

Träd är vackra men ibland växer de sig allt för stora och kan riskera att skada närliggande hus när det blåser och stormar. Då måste man ta ner dem på ett kontrollerat och säkert sätt. För att undvika att trädet faller på huset eller på andra träd runt omkring är det bäst att anlita en arborist. De har den rätta utrustningen och kan plocka ner ett träd bit för bit så att omgivningen inte tar skada. 

I vissa fall kan det vara problematiskt att ta ner träd och man kan behöva tillstånd från Länsstyrelsen även om det står på den egna tomten. Därför är det alltid bäst att ta reda på vad som gäller innan man skrider till verket. Står trädet vid tomtgränsen eller utanför får man absolut inte ta ner det utan specifikt tillstånd, även om trädet är sjukt eller har vuxit sig för stort.

 

 

Träd skyddar mot väder och vind

Det tar många år för ett träd att växa sig stort och vill man ta ner ett träd för att till exempel få mindre skugga på sin tomt eller bättre utsikt så ska man först tänka sig för noga. Träd har nämligen många fördelar som man kanske inte tänker på – som att de är boplats för fåglar och insekter. De skyddar även mot störande buller, sol och blåst och kan fungera som ett extra skydd för husets fasad samt ha en positiv inverkan på inomhustemperaturen och därmed uppvärmningskostnaden. 

Ibland behöver man dock rensa bland träden i trädgården och en arborist kan hjälpa till att bedöma vilka träd som är lämpligast att gallra bort. Ibland räcker det också att endast ta ner delar av träd som vuxit sig för stora. Vid trädfällning i Norrtälje med omnejd har man också möjlighet att nyttja ROT-avdraget vilket gör att det inte behöver bli så dyrt.

By | 2020-11-28T17:36:02+00:00 november 28th, 2020|trädfällning|Kommentarer inaktiverade för Säker trädfällning i Norrtälje

About the Author: