Mindre smärta med migränbehandling

//Mindre smärta med migränbehandling

Mindre smärta med migränbehandling

För den som lever med konstant huvudvärk är en smärtfri dag något som uppskattas mycket.

Dagarna som är fyllda med smärta tillbringas oftast i ett mörkt och tyst rum, vilket ofta är det enda som kan lindra vid svåra besvär. 

Tabletter hjälper många att ta sig genom vardagen, men ibland hinner huvudvärken före. Vad kan man göra för att höja livskvaliteten? Hur kan man orka med arbetet och klara av att leka med barnen? Lyckligtvis går forskningen framåt och det finns numera sätt att förbättra sin situation. Genom att ta kontakt med vården kan möjlighet för behandling bli verklighet.

 

Botox – inte bara en skönhetsinjektion

Botulinumtoxin produceras av en bakterie och finns i botoxinjektionerna. Ämnet hämmar smärtan och gör den mer hanterbar. Botox är muskelavslappnande och minskar därav smärtan vid migrän. Skulle man ändå få ett anfall brukar även tabletterna ge en bättre verkan. 

Injektionerna görs i flera små doser. Antalet burkar ligga någonstans mellan 31-39 stycken på platser i hela huvudet. Två av injektionerna brukar sättas i vardera axel. 

För den drabbade kan det vara skönt att veta att det inte kräver någon konvalescens. Den behandlade kan återgå till arbetet med det samma. Det kan dock vara en fördel att ta det lite lugnt det första dygnet.

 

Förberedelser

Den som fått tid för konsultation kan förbereda sig innan besöket på olika sätt. Som vid andra läkarbesök kommer doktorn att ställa flera frågor. Det kan handla om hur länge man haft besvären, när de dyker upp och hur länge de brukar sitta i. 

Ett sätt att förbereda sig på kan vara att skriva dagbok om migränanfallen. På så vis är det enkelt att ge en korrekt bild av de problem man har. Att läkaren får så korrekt information som möjligt gör att hen ger en bra migrän behandling med ett resultat som gör skillnad i vardagen.

By | 2021-06-25T08:29:06+00:00 juni 25th, 2021|migrän behandling|Kommentarer inaktiverade för Mindre smärta med migränbehandling

About the Author: