Lyssna till budskapet i tonerna

//Lyssna till budskapet i tonerna

Lyssna till budskapet i tonerna

Att musik är ett eget språk i sig själv känns som en helt uppenbar grej. Från den lilla bebisens jollrande till hur en låt vi gillar får oss att svara med rörelse finns det egentligen inte några tvivel.
Det finns något i sången, melodin och rytmen som vi människor verkar ha ett grundläggande behov till att få ta del av. Inte så konstigt med tanke på hur musik har präglats människans historia.
Det var ett sätt för våra förfäder att kommunicera på, att föra stammens och släktens berättelse vidare till framtida generationer.

Även om dagens populärmusik på ett sätt har blivit mer intrikat än tidigare så har den också blir simplare. Visst finns det massa olika sorters ljud och effekter som påverkar ljudbilden, men förvånansvärt mycket går i fyrtakt.
Det räcker med att gå tillbaka till 80-talet för att höra att det fanns mer variation i valet av takt och melodi mot idag. Senast en hitlåt lekte med tempo och liknande måste ha varit Franz Ferdinands låt ”Take me out”, och den kom ut 2004. Det är en väldans massa tid med fyrtakt.

Nu kan ju förstås modern pop i fyrtakt med en massa effekter vara riktigt bra, men testa att utmana dig själv med att höra annan sorts musik – varför inte även live.

Det är en enormt känslig upplevelse att höra en ensam cello spela inför en intim publik. All fokus som riktas mot musikern och hans instrument bara intensifierar cellons vemodiga ljud.
Kanske upptäcker du att du själv skulle vilja börja spela, cello eller något annat? Bästa stället att börja på är då DanGuitar där du hittar allt du letar efter i webbshoppen.

De snabba leveranserna innebär också att du inte behöver vänta särskilt länge på att få ditt instrument. 
Lycka till i din resa i att lära dig ett nytt språk.

By | 2020-01-19T02:59:12+00:00 januari 19th, 2020|cello|Kommentarer inaktiverade för Lyssna till budskapet i tonerna

About the Author: