Låt solcellslampor lysa upp fasad och trädgård

//Låt solcellslampor lysa upp fasad och trädgård

Låt solcellslampor lysa upp fasad och trädgård

Lampor i en trädgård är viktigt både för att skapa en trevlig atmosfär men framförallt även för att man ska kunna röra sig säkert på tomten även efter mörkrets inbrott. Det finns en uppsjö av olika sorters utomhuslampor, vilket är tur eftersom en tomt sällan är den andra lik. Det gäller att välja lampor som passar den stil man har och som samtidigt ger önskad belysning på hela tomten. För att lyckas med belysningen så är det också viktigt att tänka på var man faktiskt är i behov av ljus samt vilken funktion som krävs från lampan.

Var noggrann med placeringen

Först och främst så är det klokt att installera belysning vid ytterdörren. Det gör hemmet mer välkomnande och ökar trygghetskänslan när man ska låsa upp dörren eller se trappstegen under dygnets mörka timmar. Här är det bra med en lampa ovanför dörren eller ett par på varsin sida. Lampor som leder till och från uppfarten är också något som gör fastigheten mer inbjudande samt säkerställer att man kan tryggt kan röra sig däremellan oavsett tid på dygnet.

Vägglampor kan smidigt installeras efter vägen om det finns ett staket eller en mur, annars är det både funktionellt och vackert att placera lampor i marken på sidan om gången. Tänk på att inte använda för starka ljuskällor eftersom de kan blända, välj därför hellre flera lite svagare lampor istället för några få starka. På balkong och terass kan man använda sig av flyttbara lampor och något som verkligen kan skapa mysig stämning är ljusslingor.

Miljövänlig kvalitet 

För att göra belysningen extra miljövänlig och billig i drift så är det väldigt klokt att välja solcellslampor. Så länge de är av hög kvalitet så fungerar de lika bra som eldriven eller batteridriven utomhusbelysning. På solarcamp.se hittar man högkvalitativ soldriven utomhusbelysning anpassad för det nordiska klimatet. 

By | 2021-05-19T09:15:26+00:00 maj 19th, 2021|Solcellslampor|Kommentarer inaktiverade för Låt solcellslampor lysa upp fasad och trädgård

About the Author: