Kaffe ingår i morgonrutinen

//Kaffe ingår i morgonrutinen

Kaffe ingår i morgonrutinen

Svenskar dricker stora mängder kaffe och det är inte många som klarar sig igenom dagen utan de värdefulla kopparna kaffe. Speciellt den första koppen kaffe på morgonen är viktig att få i sig! På ens arbetsplats är det en självklarhet att ha kaffe och många företag satsar på att hyra en kaffemaskin, vilket alltid uppskattas av de anställda. Kaffemaskiner uthyrning i Örebro finns det om man som företag funderar på att förgylla sina anställdas arbetsdagar med gott kaffe.

 

 

Kaffe mer än koffein

 

En kopp kaffe är inte bara viktigt för oss på grund av innehållet koffein utan kaffe för oss människor närmare varandra. Människor umgås över en kopp kaffe i köket eller ute på café. Det är ett lätt sätt att socialisera sig med andra, för att bjuda över någon på en kopp kaffe är så självklart på något sätt. Eller varför inte bjuda ut den man är förtjust i på en kaffedejt, det är alltid mysigt. 

 

Kaffetrenden håller sig stark och det ploppar upp mer och mer caféer. På ett fåtal platser får man kaffet serverat ur vanlig kaffekanna men de flesta caféer har annars en stor variation av kaffe från kaffemaskiner.

 

Kaffehuset

 

Förr i tiden kallades caféer för kaffehus och det var under upplysningen som kaffekulturen spreds över Europa. Kaffehusen var till för överklassens människor och det var ofta man bildade olika former av klubbar i kaffehusen. Oftast var det herrklubbar med fokus på politik och vetenskap. 

 

Till Sverige kom kaffet på slutet av 1600-talet och det var även här de rikas dryck. Hade man råd med kaffe fick man helt enkelt status och man försökte verkligen att lära sig att tillreda kaffet ordentligt. Det var innan de uthyrda kaffemaskinernas era. Vilken tur att kaffe nuförtiden inte är en rikemansdryck utan alla kan få sig en god kopp kaffe!

By | 2019-10-21T21:55:55+00:00 oktober 21st, 2019|Kaffemaskiner uthyrning|Kommentarer inaktiverade för Kaffe ingår i morgonrutinen

About the Author: