Hitta rätt produkter för bästa möjliga hudvård

//Hitta rätt produkter för bästa möjliga hudvård

Hitta rätt produkter för bästa möjliga hudvård

Om man vill ha en mjuk, len och framförallt välmående hud är det viktigt att ta hand om den och använda rätt produkter. Alla är olika och även vår hud kan skilja sig från person till person. För att hudvården ska fungera optimalt är det därför viktigt att man använder produkter som är anpassade efter den hudtyp man har. Genom att inspektera sin hud noga efter rengöring kan man säkerställa sin egna hudtyp.

En normal hy har varken stora eller förminskade porer, huden känns mjuk och behaglig utan tendenser till att kännas stram eller blank. En normal hy upplevs helt enkelt balanserad och har en jämn fördelning av fett och fukt. Trots att man har normal hy så är det ändå bra att använda fuktgivande hudvårdsprodukter för att behålla fukthalten. 

En torr hy känns ofta stram, speciellt efter en dusch eller ett bad. Porerna är väldigt små, ibland nästan osynliga och huden kan kännas sträv samt även klia. På en torr hy ska man använda djupt återfuktande produkter. Aloe Vera kan vara bra då det har en lugnande effekt på huden som kan vara känslig.

Fet hy har ofta stora porer och blir lätt glansig. Det är inte ovanligt att personer med fet hy har problem med finnar eller pormaskar. Till fet hy ska man använda djuprengörande hudvård och återfukta med lättabsorberande och balanserade produkter. Man ska tänka på att inte använda för starka produkter med alkohol då det torkar ut huden och därmed får den att producera ännu mer fett. Man ska alltså vara noga med återfuktningen även när det kommer till fet hy.

En kombinerad (eller blandhy som det också kallas) har både fetare och torrare partier i ansiktet. Här ska man använda balanserande produkter och punktbehandla de olika områdena.

Hos Sephora hittar man allt som behövs till bra hudvård, oavsett vilken hudtyp man har. 

 

By | 2020-04-07T23:05:46+00:00 april 7th, 2020|Hudvård|Kommentarer inaktiverade för Hitta rätt produkter för bästa möjliga hudvård

About the Author: