Friska träd med hjälp av en arborist

//Friska träd med hjälp av en arborist

Friska träd med hjälp av en arborist

advertorial

Träd är vackra och dem bör man vara rädd om. Men för att träd ska bli starka och livskraftiga krävs det en viss omvårdnad, men behoven kan skilja sig mellan olika träd. Många träd mår exempelvis bra av att beskäras, men det ska göras på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. Annars kan beskärningen få motsatt effekt och träden kan drabbas av röta eller i värsta fall dö. Den som inte vet hur man beskär träd gör bäst i att i stället anlita en riktig arborist.

En arborist kan också besiktiga och ställa diagnos på sjuka träd. Många trädsjukdomar går inte att bota och kan lätt spridas till andra träd. Därför ska man inte dra sig för att kontakta en arborist om man misstänker att ett träd är sjukt. Ganska ofta blir arboristens rekommendation att man ska fälla och ta bort trädet då det är sjukt. 

 

arborist

 

Hur går en sektionsfällning till?

Arborister kan hjälpa till med all typ av trädfällning, men är experter på sektionsfällning av träd i trånga miljöer. Sektionsfällning brukar ofta också kallas “säker trädfällning”, och i stället för att fälla trädet i ett enda stycke sågar man ner det i sektioner. Det händer att träd står så trångt till att man inte kan komma åt dem med en kranbil eller skylift. Då måste arboristen i stället klättra upp i trädet för att därifrån såga ner det. 

De avsågade delarna firas sedan ner med hjälp av rep eller släpps ner inom ett kontrollerat område, för att inte riskera att någon skadas. När man man anlitar en arborist för trädfällning kan man vanligtvis även få hjälp med att städa upp på platsen och att forsla bort materialet. Man brukar även kunna få hjälp med stubbfräsning. Det gör det enkelt att sedan anlägga en rabatt eller plantera ett nytt träd på platsen.

By | 2022-05-23T08:23:54+00:00 maj 23rd, 2022|arborist|Kommentarer inaktiverade för Friska träd med hjälp av en arborist

About the Author: