Fördelar med led lysrör framför äldre lysrör

//Fördelar med led lysrör framför äldre lysrör

Fördelar med led lysrör framför äldre lysrör

advertorial

Att byta till LED istället för vanliga lysrör har sina fördelar. En av de främsta vinsterna med led lysrör är just ljuset. Du får ett väldigt behagligt och mjukt ljus från dem och har du tillgång till en dimmer kan du även justera ljusstyrkan efter behag. En annan fördel är att de flesta LED-lysrör har väldigt lång livslängd och vissa modeller har upp till 50.000 ljustimmar. Under denna tid går det att mäta otroligt små försämringar i ljusstyrka, så lysröret håller måttet under hela sin livslängd.

När du bestämt dig för att byta till LED-lysrör, så behöver du oftast inte bry dig om att byta armaturen, utan de flesta modeller kan monteras direkt i din äldre armatur. Kolla bara innan du köper dina lysrör, vilken fattning som gäller. En annan sak som kan vara bra att tänka på är vilken sorts miljö dina lysrör ska användas i. Vill du ha ett helt neutral ljus bör du nog välja nyansen neutralvit. Nyansen varmvit färgar ljuset en aning om du vill ha ett mindre sterilt ljus

 

image

 

LED-lysrör – ett klimatsmart alternativ

Förutom själva ljusaspekten och den långa livslängden hos LED-lysrör, har du fler anledningar till att välja dem framför äldre traditionella lysrör. Många äldre lysrör innehåller miljöfarligt kvicksilver som lätt läcker ut i naturen. LED-lysrör saknar kvicksilver och tack vare att de håller så pass länge, så blir det på längre sikt färre lysrör som kasseras. Därför gör man klokt i att välja LED även för miljöns skull. De är hållbara på mer än ett sätt.

Behöver ni ha dygnet runt-belysning på arbetsplatsen av någon anledning kan också LED-lysrör vara en lösning, tack vare sin lägre energiförbrukning och långa livslängd. Det blir lättare att motivera att ha belysning på ofta om det innebär att energimängden ändå är mindre. När ni väl har bytt till LED kommer ni märka skillnaden.

By | 2021-12-14T11:00:00+00:00 december 14th, 2021|LED lysrör|Kommentarer inaktiverade för Fördelar med led lysrör framför äldre lysrör

About the Author: