Få ett välfungerande värmesystem året runt med värmeservice

//Få ett välfungerande värmesystem året runt med värmeservice

Få ett välfungerande värmesystem året runt med värmeservice

Att ha ett bra värmesystem i hemmet är viktigt för att kunna ha en behaglig inomhusmiljö och varmt vatten. Det finns många olika system att välja mellan och det kan därför vara bra att få hjälp från en expert inom området för att kunna göra det bästa valet utifrån de önskemål och förutsättningar som finns. En luftvärmepump är ett bra sätt att spara på miljön och genom sänkt energiförbrukning är de dessutom bra för privatekonomin. Även inom denna kategori finns det olika sorter att välja mellan.

Luftvärmepumpar för olika behov

Jämfört med jord- och bergvärmepumpar är luftvärmepumpar generellt sett billigare, enklare att installera och kräver ofta inget tillstånd från kommunen (man bör dock kontrollera det för att vara på den säkra sidan). Det finns tre typer av luftvärmepumpar på marknaden, nämligen luft-vatten-värmepump, luft-luft-värmepump och frånluftsvärmepump.

En luft-vatten-värmepump används för att värma ett vattenburet värmesystem samt husets varmvatten. Den stora fördelen med en luft-vatten-värmepump är att den är relativt billig och kan även användas till att värma upp en pool. 

En luft-luft-värmepump passar väldigt bra i hus med öppen planlösning eftersom den bygger på att luften cirkulerar i hemmet. Denna värmepump är dock endast ett komplement till ett annat värmesystem, men en väldigt bra egenskap hos luft-luft-värmepumpen är att den kan ändras så att den fungerar som luftkonditionering på sommaren.

En frånluftsvärmepump hämtar värme från husets ventilationssystem. Värmen från ventilationssystemet återanvänds för att sedan anslutas till värmesystemet samt eventuellt även värma upp vattnet. En frånluftvärmepump ökar ventilationen i huset och kan minska problem med exempelvis mögel och fukt.

Värmeservice på Gotland

Bröderna Bengtssons Rör AB är ett gotländskt företag som kan hjälpa till att planera, montera och serva de flesta typer av värmeanläggningar. De utför service av värmepumpar året om och framförallt inför vintern kan det vara bra att boka en genomgång av värmepumpen för att säkerställa behaglig inomhustemperatur när det blir kallt ute.

By | 2021-02-08T10:17:58+00:00 februari 8th, 2021|Värmeservice|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment