Boka en rörinspektion

//Boka en rörinspektion

Boka en rörinspektion

Kontroller och underhåll är ett sätt att undvika att få större problem och dyrare kostnader. När det kommer till bilen så finns det både den årliga kontrollen hos bilprovningen och servicen som man bör sköta. Många går en gång om året till sin tandläkare för kontroll av tandhälsan. Skorstenen ska kontrolleras en gång om året för att inte det ska uppstå risk för brand eller andra skador. Och listan kan fortsätta fyllas på.

 

Men något som många missar att göra är att boka en rörinspektion för att kontrollera skicket på avloppsstammarna. Kanske tänker man på det om man har ett flerfamiljshus och har det som rutin. Men det är även något som man bör göra om man endast äger en villa. Åtminstone om man kanske har ett hus på mer än en våning. Eller om man har fler avlopp än endast en toalett och ett kök.  

 

Avstånd ökar risken

Ju längre avstånd som ett avfall ska röra sig från avloppsbrunnen ut till gatan, desto större risk är det att något kan fastna på vägen. Anledningen till att det mer sällan tar stopp i gatan är att det är betydligt större rör där. Och betydligt mer flöde i rören.

Har man avloppsrör som går i väggar, golv, tak i huset så innebär det också ofta att det finns många kopplingar och svängar. Där varje koppling eller sväng innebär att avfall har lättare att fastna och börja byggas på. Rör som finns inbyggda är också svårare att kunna komma åt än de som ligger nedgrävda utomhus.  

 

 

Vara klok i förväg

För att undvika ovälkomna stopp i avloppet så kan man vara förutseende. Man kan lägga till en inspektion varje år hos exempelvis https://www.xn--rrinspektion-4ib.nu/. Då kan man luta sig tillbaka och vara trygg med att avloppen ska klara den årliga invasionen av släkten.

By | 2020-09-29T12:38:30+00:00 september 29th, 2020|rörinspektion|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment